Кметът Фандъкова подчерта важността на Акселератор Стъртъп София при откриването на Webit.Festival Europe

„Пилотната програма на Столична община „Акселератор стартъп София“ ще подкрепи финансово 13 проекта на иновативни компании, като кандидатствалите са общо 46“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на Webit.Festival Europe в НДК на 13 май 2019 г.

„Важно е да подкрепяме младите и иновативни компании“, коментира столичният кмет, обръщайки внимание, че Програмата Акселератор Стъртъп София е един от няколкото инструмента на местната власт за подпомагане на стартъп екосистемата.

Г-жа Фандъкова изтъкна, че над 50% от чуждестранните инвестиции в страната са концентрирани в София и голяма част от тях са именно в сферата на технологиите и цифровизацията. „А основната причина това да се случва са талантите тук“, убедена е Фандъкова. „Градът има голям потенциал и София се утвърждава като дигитална столица“, коментира още тя.

„Технологиите ни помагат да решаваме предизвикателствата пред нас. Но не те, а хората, които чертаят нови пътища, ни променят. София е домакин на активната световна общност, чиито идеи движат нас и света напред“, каза кметът Фандъкова при откриването на Webit.Festival Europe.

Тя изтъкна три основни задачи пред местното управление: развитие на силна икономика, подобряване на инфраструктурата и уменията в контекста на съвременната дигитална реалност.

Български
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ГАРАНЦИЯ ОНЛАЙН