ОГФМСП получи престижна награда за подпомагане на малкия и среден бизнес в столицата

Общинският гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) на Столична община получи отличие за активен принос в подпомагането на малките и средните предприятия в София.

Наградата бе връчена на официална церемония по време на Балканската конференция на малките и средни предприятия под егидата на  Българското председателство на Съвета на ЕС, която се проведе на 7 юни 2018 г. в София. Над 200 български МСП и над 150 предприемачи от Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, както и от Италия, участваха във форума.

Столична община и ОГФМСП получиха специалните поздравления на Дейвид Каро, президент на Европейския алианс на малкия бизнес (ESBA) – паневропейска организация, която има над 1,2 милиона членове от 36 страни.

„Искам да благодаря на Обединени бизнес клубове, както и на съорганизаторите в лицето на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската агенция за инвестиции за признанието за резултатите от активните действия на Столична община в подкрепа на малкия и среден бизнес“, каза Ирина Йорданова, председател на Съвета за управление на Фонда при получаването на наградата.

До момента ОГФМСП е подпомогнал 625 проекта на малки и средни предприятия в София, като е съдействал за отпускане на кредити за 117 млн. лева. С цел стимулиране на иновациите и стартиращите предприятия през м. май т.г. ОГФМСП стартира изцяло нова гаранционна схема „Програма за финансиране на иновативни стартиращи предприятия“.

 

Български
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ГАРАНЦИЯ ОНЛАЙН