Престижна награда за бенефициент на „Акселератор Стартъп София“ от конкурса „Големите Малки“

Повече от половината от бенефициентите по пилотната програма на Столична община за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи „Акселератор Стартъп София“ кандидатстваха в конкурса „Големите Малки“. Две от компаниите – „Принтиво“ ООД и „Ефи и Филип“ ООД бяха класирани на финалния кръг интервюта.

 

На церемонията по награждаване, провела се на 17.06.2019 г., „Принтиво“ ООД грабна един от дванадесетте приза на годишните награди за малък и среден бизнес от конкурса на вестник „24 часа“ „Големите Малки“ сред общо 88 кандидата. Наградата е в категория „Иновативна компания“.

 

Д-р Спас Керимов, управител на Принтиво ООД, получи от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции (официален партньор на конкурса) Стамен Янев чек за рекламен пакет в изданията и сайтовете на Медийна група България на стойност 10 хиляди лева.

 

„Пилотната програма „Акселератор стартъп София“, която Столична община стартира тази година заедно с общинската агенция за инвестиции и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия, финансира 13 иновативни проекта на стартиращи и социални предприемачи“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова на церемонията по награждаването в София Тех Парк.. „Тези проекти, макар да са малки, за нас са всъщност много големи, защото идеите, които се предлагат в тях, са с голям потенциал за града“, изтъкна кметът Фандъкова.

 

Като жест за подкрепа на всичките 88 „малки големи“ компании, кандидатствали в конкурса, Медийна група България подарява 50% отстъпка за реклама във всички техни издания за 2019. Издателят на в. 24 часа Венелина Гочева се запозна с бенефициентите на „Акселератор Стартъп София“, които присъстваха в зала „Джон Атанасов“ и ги поздрави за участието в конкурса.

 

На церемонията по награждаването присъстваха и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, председателят на Съвета за управление на ОГФМСП Ирина Йорданова, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия Бойко Таков, мениджърът на „Акселератор Стартъп София“ Деница Боева, представители на компаниите партньори.

 

„Принтиво“ ООД е биотехнологичен стартъп, който е успял да разработи авангардна технология, която е на път да промени традиционната медицина. Фирмата е специализирана в 3D принтирането на тъкани. Тя е създала собствен биопринтер, 5 биомастила и оригинална методология за 3D биопринтиране на костна тъкан. По Програма „Акселератор Стартъп София“ изпълнява проект „“Ускорено прототипизиране на 3D биопринтирани колагенови графтове за стоматологичната практика“.

 

Пилотното издание на Програмата „Акселератор Стартъп София“ цели да съдейства за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община като ги подпомогне при разработване и представяне на добре обосновани предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации, като повиши техния капацитет за пълноценно взаимодействие с банковия сектор и като ги насърчи към развитие и промотиране на иновативни продукти и услуги с висока добавена стойност.

 

 

Български
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ГАРАНЦИЯ ОНЛАЙН