Програма на ОГФМСП допринася за напредъка на технологиите в Столична община

В периода 26-28 юни 2018 г. в зала „Арена Армеец“ се проведе най-голямото събитие в Европа, посветено на иновациите в областта на информационните технологии – Webit.Festival Europe. Фестивалът бе официално открит от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова пред повече от 6 000 души от 110 страни.

Кметът на София представи резултатите на столицата в тази област. „В края на 2016 г. София беше избрана да бъде един от лидерите на партньорството „Дигитален преход“ в рамките на инициативата на ЕК „Градския дневен ред на Европа“ – отбеляза Фандъкова. Допълни, че Столична община развива в няколко направления концепцията „умен град“, като инвестира в иновации и залага на информационните технологии в проектите, които финансира и подкрепя.

Заедно с Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) и Общинската агенция на инвестиции общината подкрепя предприемачески проекти, свързани с иновациите и зелените, устойчиви политики. В подкрепа на казаното посочи инициативата, която се осъществява от ОГФМСП „Програма за финансиране на иновативни стартиращи предприятия“, с която Столична община цели подкрепа на предприемачеството в София и стимулиране на иновациите и стартиращите предприятия.

Български
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ГАРАНЦИЯ ОНЛАЙН