Програма ФИСП бе представена на WEBIT.FESTIVAL EUROPE

Програмата за финансиране на иновативни стартиращи предприятия (Програмата ФИСП) на Столична община бе представена пред международна публика на най-голямото дигитално събитие в Европа за 2018 г.

На 26 юни 2018 г. в рамките на Webit.Festival Europe, в зала „Арена Армеец“, управителят на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) на Столична община Николай Ценков представи Програмата ФИСП пред млади лидери, учени и предприемачи от 90 държави в присъствието на председателя на Съвета за управление на ОГФМСП Ирина Йорданова и ръководствата на Асоциацията за развитие на София и на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции като партниращи организации.

Щандът на Столична община беше посетен и от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която приветства участниците и гостите и представи част от предизвикателствата пред София в развитието му като умен град.

Заинтересованите предприемачи получиха информация за Програма ФИСП, която е насочена към улесняването на достъпа на стартиращи иновативни предприятия до финансов капитал за реализацията и развитието на техните бизнес проектите. Специализираната гаранционна схема  на ОГФМСП е с акцент върху основните тематични приоритети на Иновационната стратегия за интелигентна специализация на София, включително информатика и ИКТ, както и нови технологии в креативните и рекреативните индустрии.

Български
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ГАРАНЦИЯ ОНЛАЙН