Успяхме да осигурим по-голяма подкрепа за бизнеса в София, заяви общинският съветник Димитър Вучев

Успяхме да осигурим по-голяма подкрепа за бизнеса в София. Това е заявил Димитър Вучев, общински съветник от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет /СОС/, цитиран от пресцентъра на СОС.

По думите му подкрепата за бизнеса в София винаги е била приоритет за Столичната община.По време на извънредното положение проведохме множество срещи с представители на бизнеса и разбрахме техните текущи предизвикателства и трудности. В сегашната динамична обстановка ежедневният диалог с предприемачите е ключът към това мерките, които се предприемат, да бъдат адекватни и полезни за тях, е заявил Вучев.

Ето защо заедно с кмета Йорданка Фандъкова, общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС и управителя на Столичния общински гаранционен фонд инициирахме изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, е посочил Вучев. Чрез тях гаранционният фонд на Столична община ще може вече да покрива кредитния риск в размер до 80 процента от стойността на кредитите. Преди промяната имаше законово ограничение размерът на гаранционния ангажимент да бъде не повече от 50 процента.

Фондът ще започне поетапно да прилага новата възможност в гаранционните си инструменти с оглед преодоляване на негативните икономически последици от епидимичната обстановка за софийските микро, малки и средни предприятия, е казал Вучев.

Български
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ГАРАНЦИЯ ОНЛАЙН