Бенефициентите на Програмата „Акселератор Стартъп София“ се представиха и участваха в WEBIT

По време на международния фестивал Уебит 2019, Столична община представи своята пилотна Програма „Акселератор Стартъп София“ за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи.Мениджърът по Програмата Александър Сарафов разказа пред събралите се над 60 души в специалното пространство на София за тази първа по рода си Програма за територията на столицата, изложи приоритетите, насоките и бъдещето развитието й.

Като инициатор и съпредседател на Програма „Акселератор Стартъп София“ Ирина Йорданова, общински съветник, председател на Постоянната комисия по европейски програми, проекти и международно сътрудничество, Председател на Програма „Европа“ на Столична община, поздрави присъстващите гости и бенефициенти и подчерта, че в тази пилотна Програма са заложени много надежди за успешно развитие на стартиращите бизнес идеи на територията на Столична община и за който експеримент вярва, че ще бъде успешен.

Екипът на „Акселератор Стартъп София“ предостави безвъзмездно на всичките бенефициенти  уникалната възможност да участват в WEBIT и да представят пред посетителите на фестивала своите проекти, да популяризират бизнес идеите си и да осъществят контакти с потенциални инвеститори.

Деница Боева, модератор на събитието и мениджър на „Акселератор Стартъп София“, представи накратко един по един одобрените кандидати и им даде думата да разкажат за своите проекти и бизнес идеи.

Спас Керимов, изпълнителен директор на „Принтиво“ ООД –  биотехнологичен стартъп, който работи върху проект за принтиране на 3D човешки тъкани, разказа за проекта си за ускорено прототипизиране на 3D-биопринтирани колагенови графтове за стоматологичната практика

Андон Ичев, съосновател на „Хололед“ ЕООД, представи своя стартиращ иновативен бизнес проект, който се позиционира на пазара като една от най-новите технологии за вътрешна реклама чрез 3D холограмно устройство.

Деница Езекиева, инициатор на проекта на „Атлантида Студио” ООД, разказа за целите на компанията да развива най-добрите европейски практики в областта на производствената работа, аудиовизуалните средства, новите технологии и да работи по иновационен процес за привличане на чуждестранна публика към онлайн платформите на Столична община /Sofia is here for me.

Екатерина Тодева, собственик на “Ефи и Филип” ООД, говори за своята иновативна и социална компания, която цели да създаде решения за облекчаване на нуждите на млади родители и проекта Tsuky Baby Box – кутия с всичко необходимо за първите месеци с бебе у дома.

Десислава Димитрова, ръководител на проекта на “Виктория Груп 2017” ЕООД, представи пред аудиторията инициативата на компанията като социален стартъп, който разработва нов прототип на дизайна на обувките, като наема и подпомага и лица в неравностойно социално положение.

Деница Андонова, сертифициран специалист по здраве и уелнес, представи своя проект и концепция за надграждане на вече над 10-годишния си успех в корпоративни обучения и трейнинги за здраве като изработи приложение, което помага на потребителите да се справят по-добре със стреса, да изграждат позитивни навици в ежедневието си, да се радват на по-добър баланс между работа и личен живот и да бъдат здрави и щастливи на всички нива.

Васил Божев представи “Кентавър ЕМ” ООД, стартъп, който има за цел да развива проекта си в областта на 3D анимацията и рекламата,бидейки един от иноваторите на българския пазар в тази област.

Георги Кирилов, управител на „Лесна Матура“ ООД, разказа за инициативата и концепцията на стартиращата компания, която се базира върху иновативни методи в областта на образованието, за разработка на технологии базирани на изкуствен интелект и машинно обучение за моделиране и предвиждане на знанието на учащите по определени теми.

Стоил Стоилов, собственик на „Сити Голд 25“ ООД представи компанията акцентирайки върху нейните приоритети, а именно върху фокуса и опита в иновациите в човешкото здраве и подобряването на качеството на услугите в тази област. Проектът на фирмата цели популяризиране на иновативен метод за лечение и профилактика на различни заболявания в домашни условия

Деян Спасов, управител на „Оцениме.бг“ ООД, представи иновативен стартъп, специализиран в областта на анализа на данни и рекламата, и ще работи по проект за разширяване дейността на онлайн инструмент за агрегиране и анализ на данни за имотния пазар „Оцениме.бг“

Лазар Иванов, управител на ЕТ „Медия Прайм Лазар Иванов“, показа нагледно с видео дейността на компания акцентирайки върху разработването на иновации в съвременните видео и аудио технологии. Целите на проекта му са свързване на новата операционна зала за инвазивна кардиология в  болница Токуда със зала за обсъждане чрез HD видео конферентна връзка и организиране на обучение на кардиолози от ДКЦ на тема съвременна инвазивна кардиология.

Иван Василев, мениджър по комуникациите в „Овилив БЗ“ ЕООД, завърши представянето на компаниите разказвайки за проекта по в създаването на уеб портал, който ще служи за бързо и ефективно свързване на работодатели и служители за временна заетост.

Представянето на Програма „Акселератор Стартъп София“ и компаниите – бенефициенти предизвика голям интерес. Екипът на Програмата получи многобройни въпроси дали ще има второ – продължаващо издание, а бенефициентите отговаряха на въпроси за проектите и продуктите им от потенциални клиенти и партньори.

 

Български
КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ГАРАНЦИЯ ОНЛАЙН